Voorrang sleutelberoepen

Bij Vesteda vinden we het belangrijk dat mensen met een sleutelberoep*, zoals de verpleegkundige, juf/meester en politieagent in de stad blijven wonen. Wij doen ons best om kandidaat-huurders met deze cruciale beroepen te helpen met het vinden van een betaalbare huurwoning.

Als u onderstaande beroepen uitoefent, binnen de sleutelberoepen, dient u rekening te houden met:

  • Werkzaam in de zorg in Rotterdam met een contract van minimaal 24 uur per week als bevoegd verpleegkundige, verzorgende IG, gezinscoach of manager Jeugd, begeleider gehandicaptenzorg, dokter-, apotheker- of operatieassistent, praktijkondersteuner huisarts of anesthesiemedewerker
  • Werkzaam als leraar of docent bij een Rotterdams schoolbestuur voor minimaal 20 uur per week in het basisonderwijs, (voortgezet) speciaal onderwijs en voortgezet onderwijs
  • Werkzaam binnen de politie-eenheid van Rotterdam met een contract van minimaal 32 uur per week als politieagent die tot uitvoering worden gerekend volgens het functiehuis van de politie

Een (vrije sector) huurwoning moet betaalbaar zijn en blijven voor mensen met een sleutelberoep. Daarom is een goede match tussen uw woonwensen, uw budget en de hoogte van de huurprijs belangrijk.

Goed nieuws: uw onregelmatigheidstoeslag mag u meerekenen bij het maandinkomen. Let op! We rekenen met een jaargemiddelde. Lees op onze website een uitgebreide uitleg over onze inkomensvoorwaarden.

Huurprijs per maandAantal huurdersBruto norminkomen per maand
€700 – €1.00014 x de huur
€700 – €1.00024.5 x de huur
Meer dan €1.00013.5 x de huur
Meer dan €1.00024 x de huur

Interesse?

Geef tijdens de start verhuur uw woningvoorkeur(en) aan op het digitale inschrijfformulier. Voeg de gevraagde documenten toe en noteer bij de inkomensgegevens ook uw onregelmatigheidstoeslag. Uiteraard moet ook worden voldaan aan alle andere (inkomens)criteria voor deze woningen. Deze criteria staan vermeld op onze website.

* Hoewel het hebben van een sleutelberoep van groot belang is, biedt dit geen garantie op het verkrijgen van een specifieke woning. Dit komt omdat Vesteda rekening houdt met diverse voorrangsgroepen, naast sleutelberoepen. Bovendien zijn er meer personen die tot de voorrangscategorieën behoren dan er beschikbare woningen zijn. Zo proberen wij onze kandidaat-huurders zo eerlijk mogelijk te helpen bij het vinden van een passende huurwoning in de huidige woningmarkt. 

Aanmelden

Vul onderstaande formulier volledig in om u - vrijblijvend uiteraard - te registreren als belangstellende voor dit project. U maakt hiermee direct een account aan waarmee u later eventueel uw inschrijving kunt voltooien.


Privacy

De privacyverklaring van Vesteda is van toepassing op deze website.

Privacyverklaring